Koraći ugostili 700 zemljaka

0

 

Najposećenija repriza "najluđe noći" održana je u "Gradskoj sali" u Usteri gde su domaćini bili bračni par iz Berana, Senka i Miodrag Korać, a za oba dana novogodišnjeg slavlja ugostili su više od 700 duša! Za dobro raspoloženje brinule su estradne zvezde Nataša Đorđević, Zoran Živković i Vojo Jokanović.

– Sa našim prijateljima smo ovde dočekali novo leto, a evo sada slavimo i reprizu lepo nam je kao da smo negde na slavlju u domovini – rekoše nam Lela Popović i njen suprug Nenad, grleći decu Anđelu i Andreja, a sa njima se slaže i Stojanka Blagojević sa sinovima Nemanjom i Stefanom.

– Posle 18 godina, opet sam u Švajcarskoj – kaže pevač Vojo Jokanović iz Nikšića koji je jedva dočekao da vize budu ukinite za građane Srbije i Crne Gore.

Najstariji među gostima bio je pesnik Žarko Nikolić (75) koji je čitao pesme iz svojih knjiga, a poručio je Srbima u "zemlji satova" da se međusobno uvažavaju, budu dobre komšije sa Švajcarcima i ostalim strancima i da češće odlaze u zavičaj ali uvek sa punim torbama poklona.
 

– Odlučili smo da i narednu Novu godinu slavimo u ovoj istoj sali kod istih domaćina i u istom društvu u ime družine iz Rieknbaha kaže nam široko se osmehujući Dejan Miletić iz kantona Glaurus. I Vujica Đorović predsednik KUD "Mladost" iz Glarusa kaže da je i zahvaljujući ovom slavlju za njega 2010. godina počela u velikom raspoloženju.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 05.01.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here