Koreja: Karikaturom slave terorizam?

0

Izdavači su otpustili urednike u listu nakon objavljivanja druge karikature
 

Prva karikatura (sada su obe obrisane sa internet stranice lista) objavljena je 30. marta a druga 2. aprila.

Na prvoj je prikazan voz koji umjesto kabine mašinovođe ima lobanju, a putnici odeveni u belo ulaze u voz. Jedan od putnika je u crnom i poput smrti u ruci nosi kosu.

 

Na drugoj karikaturi je voz koji je eksplodirao i u čijoj su neposrednoj blizini okrvavljena tela putnika. Uplakani smeđi medved prikazan je iznad raznesenog voza.
Prema pisanju "Pravde", ono što celu situaciju čini još gorom, južnokorejski dnevnik je objavio i članak kanadskog novinara Gvina Dajera koji čitaocima daje mogućnost da ekstremiste sa Severnog Kavkaza smatraju kao borce za nezavisnost, a ne teroriste.

 

On je izrazio verovanje da je "dizanje ljudi u vazduh u metrou veoma dobar metod borbe za nezavisnost".

Novi glavni i odgovorni urednik južnokorejskog lista rekao je da dnevnik nije želeo da karikaturama uvredi Rusiju.


U napadima dve žene bombaša samoubica na stanicama podzemne železnice u Moskvi "Lubjanka" i "Park kulture" poginulo je 40, a povređeno 90 lica.

 

Sedamnaestogodišnja žena iz Dagestana Dženet Abdurahmanova imenovana je kao jedna od dve žene koje su izvršile samoubilačke bombaške napade dok su ruske vlasti nedavno identifikovale i drugu ženu. U pitanju je Marijam Šaripova, poreklom je iz ruske kavkaske oblasti Dagestana, rođena 1982. godine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here