Kalvin Džonson, nekadašnja velika zvezda američkog fudbala priznao je da je koristio marihuanu umesto opijata tokom karijere kako bi se bolje oporavio od povreda i problema sa potresima mozga.

Američki fudbal je izuzetno grub sport gde je jedini način da se zaustavi igra tako što nekog srušite na zemlju. Igrači su vrhunske atlete, izuzetne snage, eksplozivnosti i agresivnosti. Ozbiljni problemi sa povredama dovode aktivne i penzionisane igrače u poteškoće sa zdravljem. Često ih i koštaju života.

– Kada sam došao u ligu svi su bili zavisni od opijata. Mogao si da bez problema uđeš u salu za trening i tražiš šta si hteo. Vikodin, Oksikontin, bilo je sve više nego dostupno. Koristio sam Perkocet i stvari slične njemu i nije mi se sviđalo kako se osećam. Imao svoj lek. Kanabis – rekao je popularni “Megatron”.

Čovek protiv koga na vrhuncu snage nisu postojali načini da se odbrani, koji je obarao rekorde u hodu je priznao da je preživeo bar devet potresa mozga u karijeri i da mu je marihuana pomogla da ubrza oporavak i ublaži bolove.

– Bam! Padnem na zemlju, vidim zvezdice. Ne vidim pravo. Ali, znam da ću kroz par minuta biti u redu jer mi se ne dešava prvi put.

Da napomenemo da je NFL liga vrlo stroga po pitanju marihuane. Bezmalo svake sezone se nađe neki pojedinac koji ne vidi terena zbog suspenzije, ukoliko je “uhvaćen na delu”.

Džonson se smatra najboljim vajd risiverom svoje generacije. Za devet godina u dresu Detroit Lajonsa je šest godina biran u Pro Boul sastav, tri puta uzastopce je svrstan u idealnu postavu lige.

Na žalost, neizlečivi problemi sa povredama i loša situacija u klubu naveli su ga da se penzioniše sa 29 godina.

“Megatron” sada drži kompaniju “Primitiv” za proizvodnju kanabisa, uz saradnju sa bivšim saigračem Robom Simsom.

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here