Svetlana Horkina, nekadašnja ruska gimnastičarka, izazvala je lavinu komentara izjavom da je koronavirus kazna od Boga zbog lošeg odnosa prema njenoj zemlji.

Dvostruka olimpijska šampionka pozdravila je odlaganje Olimpijskih igara, a zatim dodala:

– Sve ovo se dogodilo zbog napada na Rusiju i njene sportiste. Ne kaže naša himna bez razloga da Bog čuva našu zemlju i ovo je jedna vrsta božije kazne.

– Ali Rusija je i dalje spremna da pomogne svima. Sada ćemo da se pripremimo za Sud kako bi Rusiju vratili na OI – rekla je Horkina za ruske medije.

Podsetimo, Svetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju zabranu Rusiji za učešće na najvećim sportskim događajima, nakon što je održana sednica izvršnog komiteta ove agencije u Lozani krajem 2019. godine.

Ruske zastave tako neće biti na naredne dve Olimpijske igre, letnjim u Tokiju, i zimskim u Pekingu 2022. godine, ali i na ostalim velikim takmičenjima. Ipak, Rusija ima pravo žalbe što će svakako iskoristiti kako bi se vratili.

3 COMMENTS

  1. kaj se more.povedala je po resnici glede WADE.Samo boga ji pa ne bi bilo treba not dati.upam da bo CAS razsodil v prid ruskih športnikov ker to kar dela WADA proti ruskemu športu je rasizem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here