Fudbaleri Milana doživeli su poraz na svom stadionu u 26. kolu Serije A.

Italijanski fudbal je u velikim problemima, brojne utakmice su otkazane ili pomerane, a do kraja meseca će se sve igrati pred praznim tribinama.

Postoji bojazan i od prekida takmičenja zbog sve gore situaciji u državi, tokom vikenda je zabeležen nagli porast zaraženih od Korona virusa, ali zasad se igra.

Tako je Milan pred praznim tribinama “San Sira” ugostio Đenovu, a gosti se kući vraćaju sa čitavom plenom, slavili su sa 1:2 (0:2).

Poveli su “Grifoni” u sedmom minutu, sjajan prodor Sanabrije po desnoj strani, poslao je potom loptu na dalju stativu ka Pandevu, kojem nije bilo teško da je sprovede u mrežu rivala.

U finišu prvog dela igre, Đenova dolazi do još jednog pogotka, nakon prizemnog centaršuta sa desne strane Šene odlično reaguje na prvoj stativi, pušta loptu kroz noge, ona potom dolazi do Kasate, koji matira Donarumu za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, u nastavku je Pioli na teren poslao Bonaventuru i Rafaela Leaa, to je dalo rezultate, smanjili su “Rosoneri” zaostatak u 77. minutu.

Gužva u kaznenom prostoru rivala nakon kornera, lopta na kraju dolazi do Ibrahimovića, koji je sa par metara smešta u mrežu Matije Perina za 2:1.

 

Milan do kraja nije uspeo da stvori izgledniju priliku, te nije bilo promene rezultata, poraz za ekipu Stefana Piolija.

U istom terminu je Sampodrija na praznom “Luiđi Ferarisu” dočekala Veronu, slavili su puleni Klaudija Ranijerija sa 2:1 (0:1) i to nakon preokreta.

Gosti su poveli u 32. minutu, sjajna lopta Darka Lazovića sa leve strane, poslao ju je na dalju stativu, odatle je Zakanji prosledio u mrežu Dorije.

Sa 0:1 se otišlo na odmor, da bi u 77. minutu domaćin stigao do izjednačenja, Depaoli je poslao loptu ka Kvaljareli, ovaj je lukavo i jako precizno šutirao na prvu sa ivice kaznenog prostora i poravnao rezultat.

 

Samo devet minuta kasnije, penal za Đenovljane zbog udarca laktom, odgovornost preuzima Kvaljarela, nije bilo dileme, iskusni napadač preokreće rezultat.

Domaćin u samom finišu ostaje sa igračem manje, direktan crveni je zaradio Lineti, ali je nakon intervencije iz VAR sobe ta odluka poništena, pa je fudbaler Sampdorije ipak dobio samo žuti karton.

Do kraja nije bilo promena, pobeda Sampdorije.

Serija A, 26. kolo

Nedelja

Parma – SPAL 0:1 (0:0)
Petanja 71 (p)
Milan – Đenoa
Sampdorija – Verona
18:00 Udineze – Fiorentina
20:45 Juventus – Inter

Ponedeljak

18:30 Sasuolo – Breša

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here