commons.wikimedia/Thomas Ledl
Opšta bolnica u Beču (AKH)

Nakon što je korona virus ove nedelje otkriven kod dve osobe u Francuskoj i u Beču je sada prijavljen prvi slučaj sumnje u infekciju tim virusom.

Radi se o jednoj kineskoj državljanki, stjuardesi, koja je od 24. januara u Beču, a koja je pre toga bila u kineskom Vuhanu, gde je zabeležen veći broj žrtava Korona virusa.  Žena se, kako je saopšteno, trenutno nalazi na odeljenju za izolaciju bolnice “Kajzer Franc Jozef”(KFJ).

– Ne možemo isključiti da je žena inficirana koronavirusom – istakao je direktor Udruženja bečkih bolnica (KAV) Mihael Binder u saopštenju.

Analize i pregledi su u toku, a konačni rezultat se očekuje za do 48 sati.  Dok traje medicinska pretraga, Služba za zdravstvo Beča paralelno proverava s kim je obolela Kineskinja bila u kontaktu proteklih dana.

– Raduje me što su bečke bolnice odlično pripremljene za takve situacije. Ne postoji razlog za zabrinutost. Pacijentkinja je u KFJ u najboljim rukama i sve se preduzima da što pre dobijemo saznanja da li je inficirana koronavirusom – naglasio je član bečke vlade zadužen za zdravstvo Peter Haker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here