Košarkaši Cedevite Olimpije odigraće meč trećeg kola Evrokupa protiv Gran Kanarije, pošto je tim izašao iz karantina.

Taj susret je bio pod znakom pitanja, ali će tim iz Ljubljane sutra dočekati špansku ekipu u Stožicama, saopšteno je na sajtu kluba.

Igrači Cedevita Olimpije bili su u izolaciji 10 dana zbog jednog košarkaša koji je zaražen korona virusom.

Ceo tim je bio stavljenu karantin zbog čega nije mogao da igra protiv Burse, pa je taj susret registrovan službenim rezultatom 20:0 za turski tim.

– Ceo tim je prošle sedmice prošao tri testa. Svaki put su nalazi su bili negativni. Ekipa je optimalnog zdravlja, nema zaraženih igrača, osim košarkaša koji je od prošle nedelje u izolaciji i koji je bio pozitivan. Ponašali smo u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje i bili smo odgovorni. Zato smo testirali ceo tim tri puta prošle nedelje – rekao je direktor kluba Davor Užbinec.

Sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović rekao je da još uvek nije poznato kakve će posledice imati ekipa zbog toga što nije bila u trenažnom procesu.

– Videćemo kakve će posledice doneti to što su igrači poslednju nedelju proveli van terena. Rizik od povreda se apsolutno povećava, to je činjenica. Igrači su trenirali individualno prema uputstvima stručnog štaba, ali znamo da se individualni trening ne može porediti sa trenažnim procesom koji čitav tim može da radi zajedno u sali. Verujem da će naša ekipa u sutra učiniti sve što je potrebno da zabeleži pobedu na domaćem parketu  – Bečirović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here