Košarkaši i dalje u životnoj opasnosti

0

 

Danilović i Grozdanić koji su u tokom vikenda sa još šestoricom košarkaša povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Lapova, i dalje su u komi i priključeni su na aparate za disanje.

Direktor Neurohirurške klinike u Kragujevcu Rade Nikolić u ponedeljak je rekao da nema pomaka kada je reč o zdrastvenom stanju povređenih u odnosu sa jučerašnji dan.

Grozdanić ima nagnječenje mozga i kapilarno krvarenje ispod moždanice, dok Danilović ima nagnječenje mozga.

 

Stanje šestorice ostalih košarkaša istog tima je stabilno i oni su pušteni na kućno lečenje i oporavak.

Direktor Centra za anesteziologiju i reanimaciju KC Kragujevac Ivan Grgić je rekao da je zadatak sadašnje terapije da održi organizam i vitalne funkcije u fiziološkim granicama, a s obzirom na prirodu moždanih povreda, za oporavak tih funkcija biće potrebno dosta vremena.

 

Prema njegovim navodima, u posebno teškom stanju je košarkaš Nenad Grozdanić "čija su oštećenja mozga mnogo ozbiljnija".
 

Grgić je rekao da su povređeni trener i igrač primljeni na odeljenje Intenzivne nege KCK sa teškim povredama glave i mozga i kontuzionim žarištima u plućima.

Povrede glave kod oba mladića su krajnje ozbiljne i one ih životno ugrožavaju, dodao je on.

Osam igrača Košarkaškog kluba "Novi Sad" povređeno je u udesu koji se dogodio u noći između subote na nedelju, 6. na 7. mart, na mostu preko reke Rače kod Markovca.

 

U udesu, do kojeg je došlo oko sat vremena posle ponoći, dvojica košarkaša su teško povređena, četiri su lakše povređena, a dvojica su zadobila ogrebotine po telu i povrede ekstremiteta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here