Košarkaši Partizana večeras od 20 sati igraju protiv Trenta u Italiji u 5. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Trener Sašo Filipovski izjavio je da će za pobedu protiv ekipe koju su u prvom kolu savladali sa 71:43 biti potrebna vrhunska odbrana i kolektivna igra.

– Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu – izjavio je Filipovski.

Kako kaže, mladi igrači su doneli novu energiju u tim i željni su da rade i napreduju, a sa njima rade i individualno.

– Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše. Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju 1 na 1 – kaže trener crno-belih.

– Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču – poručio je Filipovski.

Nakon četri odigrana kola, obe ekipe imaju učinak od po dve pobede i dva poraza.

– Svesni smo značaja utakmice protiv Trenta. I mi, kao i oni, imamo dve pobede i dva poraza u Evrokupu, s tim što smo ih na meču u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tom pobedom ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u Top 8, što nam je krajnji cilj i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale – rekao je bek Partizana Uroš Trifunović.

– Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo – istakao je Trifunović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here