Reprezentacija Srbije imaće za dve nedelje izuzetnu proveru u Beogradu. Karte već u prodaji!

Biće to prijateljski meč, ali i sjajna prilika za navijače reprezentacije Srbije da uživo vide Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Miloša Teodosića i saigrače…

Izabranici Aleksandra Đorđevića će u subotu 10. avgusta imati poslednju proveru kod kuće pre odlaska na nastavak priprema za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust – 15. septembar).

Gostujući tim u Štark areni biće Litvanija, tradicionalni rival našeg tima i očekuje se da na Novom Beogradu jedan naspram drugog stanu srpski asovi i zvezde baltičke reprezentacije, poput Jonasa Valančunasa i Domantasa Sabonisa.

Košarkaški savez Srbije pozvao je navijače da dođu u Štark arenu obučeni u plavo i da tako isprate reprezentaciju na put u Litvaniju, Grčku i Kinu.

Takođe, naglašeno je da će utakmica biti i humanitarna, jer će polovina zarade od prodatih ulaznica biti uplaćeno UNICEF-u, za izgradnju inkluzivnih igrališta za decu.

Cene karata su 400 i 500 dinara za “Nivo 400 i 800”, 1.000 i 1.200 za “Nivo 200”.

Pre te utakmice, Đorđevićevi “orlovi” odigraće dva pripremna meča u Srbiji.

Prvi je zakazan za nedelju, 4. avgust, protiv Borca u Čačku, dva dana nakon što će se Đorđeviću staviti na raspolaganje svi NBA igrači, koji će još dve nedelje trenirati individualno zbog američkih propisa.

“Orlovi” će potom drugi meč u Srbiji odigrati u sredu, 7. avgusta protiv Finske u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu.

Posle odlaska iz Srbije, Đorđevićev tim uzvratiće Litvaniji gostovanje u Kaunasu 12. avgusta, a nakon toga će učestvovati na tradicionalnom “Akropolis kupu” od 16. do 18. agusta. U glavnom gradu Grčke “orlovi” će igrati protiv domaće selekcije, Turske i Italije.

Dva dana kasnije, 20. avgusta, reprezentacija će otputovati u Kinu, gde će do početka Mundobasketa odigrati još tri pripremne utakmice protiv Italije (23. VIII), Novog Zelanda (25. VIII) i Francuske (27. VIII), u poslednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva.

Učešće na Mundobasketu “orlovi” će započeti 31. avgusta u 9.30 časova prema vremenu u Srbiji – to utakmicom protiv Angole.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here