Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Vitoriji od Baskonije sa 75:92 (24:23, 23:19, 10:17, 18:33), u utakmici trećeg kola Evrolige.

U beogradskoj ekipi najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 17 poena uz osam skokova, Ognjen Dobrić postigao je 14 poena uz pet skokova, a Nikola Ivanović 11 poena uz četiri asistencije. Bendžamin Bentil meč je završio sa 11 poena, a Filip Petrušev sa 10 poena.

Baskoniju je predvodio Markus Hauard sa 30 poena, od kojih je postigao sedam “trojki” iz 12 pokušaja. Darijus Tompson pobedi je doprineo sa 18 poena, uz šut za tri poena 4/4, a Vanja Marinković sa 10 poena.

Zvezda je igrala dobro u prvom poluvremenu predvodjena Mitrovićem, Bentilom i Dobrićem i posle druge četvrtine vodila je sa 47:42. Domaći tim je u nastavku zaigrao bolje, napravio je seriju 6:0 i poveo sa 48:47.

Zvezda nije uspela da postigne koš u prva četiri minuta treće četvrtine, a Baskonija je predvodjena Hauardom dobro šutirala “trojke” i uvećavala prednost, koja je u četvrtoj četvrtini iznosila 11 razlike, 75:64.

U ekipi Zvezde posle toga Petrušev je postigao pet uzastopnih poena za šest poena zaostatka, ali je Baskonija ponovo pojačala, precizno je šutirala i ostvarila treću pobedu u sezoni.

Zvezda je u prva tri kola pretrpela sva tri poraza.

U četvrtom kolu Zvezda će u petak igrati u Madridu protiv Reala, a Baskonija će dočekati Olimpijakos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here