Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je jak pripremni turnir pred start Evropskog prvenstva u našoj zemlji pobedom nad jednim od favorita za finale, Francuskom.

U reprizi finala Eurobasketa iz Budimpešte 2015, Srpkinje su ponovo bile bolje od Francuskinja – 83:90 (20:29, 26:18, 19:20, 18:23).

– Baš sam zadovoljna kako smo igrale. Borile smo se. Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropsko prvenstvo – rekla je Ana Dabović.

Meč je odigran u “Glaz areni” u Renu pred više od 4.000 gledalaca, a u prethodna dva dana naše košarkašice su izgubile od Rusije i pobedile Tursku.

Najefikasnija u timu Srbije bila je kapitenka Jelena Bruks sa 20 poena, a dvocifrene su bile još i Ana Dabović sa 16, Nikolina Milić sa 15 i Aleksandra Crvendakić sa 13 poena.

Srbija će zajedno sa Letonijom organizovati Eurobasket od 27. juna do 7. jula, s tm da će dve grupe prve faze takmičenja biti odigrane u Rigi, jedna u Zrenjaninu i jedna u Nišu, a kompletna “nokaut” faza u Beogradu izuzev dve utakmice baraža za plasman u četvrtfinale koje će biti rešene u Letoniji, odnosno pre selidbe timova iz Grupa A i B na završnicu u prestonici Srbije.

Naš tim pohod ka završnici počeće iz Zrenjanina, u koji je smeštena Grupa D. Prvo igramo sa Belorusijom (27. jun), Rusijom (28. jun), pa Belgijom (30. jun).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here