Košarkašice Srbije nastavile su sa fantastičnim igrama na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj pošto su u poslednjem meču grupne faze pobedile Crnu Goru 75:87.

Mora se reći da je Marina Maljković sjajno uklopila naš tim, koji je posle Italije i Grčke bio uspešan i protiv Crne Gore.

Ubedljivo najefikasnija u redovima Srbije bila je Tina Krajišnik sa 20 poena, a uz to je imala čak devet skokova, Ivon Anderson upisala je 14 poena, Jelena Bruks je imala jedan manje, Sonja Vasić je završila sa 12 poena, dok je Nevena Jovanović imala 11 poena. Markiša Getling postigla je 22 poena na drugoj strani i bila je jedina koja se istakla u crnogorskoj reprezentaciji.

Naša reprezentacija je posle uvodnih poena potpuno stala i Crna Gora je napravila seriju 10:0, koja joj donosi dvocifrenu prednost. Ipak, posle početnog “mučenja”, usledila je mnogo bolja igra izabranica Marine Maljković.

Crna Gora je do kraja prve četvrtine održavala prednost, najviše zahvaljujući dobrom šutu i velikom broju slobodnih bacanja pred kraj prvog kvartala, pa je posle prvih 10 minuta Srbija bila na -5.

Sjajnom odbranom naše košarkašice zatvaraju put ka košu Crnoj Gori, dolaze do prednosti koju uspevaju da održe do kraja meča i zasluženo slave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here