Velike nade ženske košarke Ivana Raca i Anđela Dugalić izajvile su da im veoma znači što su sa reprezentacijom Srbije na pripremama na Zlatiboru.

Izabranice Marine Maljković od ponedeljka su na pripremama, gde treniraju u dve grupe – u prvoj su one iskusnije, a u drugoj su mlade igracice, koje svojim radom i kvalitetom tek treba da se izbore za mesto u seniorskom timu.

Anđela Dugalić, koja je završila srednju školu u Sjedinjenim Američkim Državama i koja će u narednoj sezoni ce braniti boje Oregon univerziteta, kaže da je astmosfera u treprezentaciji odlična.

– Super nam je na pripremama, radimo mnogo na svim stvarima koje treba da popravimo. Još smo veoma mlade i ima mnogo elemenata koje treba da unapredimo.

Konkretno, ja treba da radim na svemu, i na odbrani i na napadu. Ekipa je sjajna, sve saigračice su veoma fine i dobre. Takođe sam veoma srećna i zahvalna što imam priliku da radim sa ovim trenerima – rekla je Dugalić za sajt KS S.

Još jedna igračica koja dolazi iz SAD je Ivana Raca, koju u narednoj sezoni očekuje završna godina na Vejk Forest univerzitetu.

– Radimo mnogo, i individualno i timski… Sjajno je što možemo sada da budemo zajedno, pošto ovog leta nemamo ni jedno takmičenje. Talenat u ekipi postoji i drago mi je što imamo priliku da radimo sa dobrim stručnim štabom. Trudim se da naucim što više oko odbrane i napada, a imam zadatak da ojačam svoje telo – rekla je Raca.

Košarkašice Srbije na Zlatiboru će raditi do 25. juna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here