Kosmajac na slobodi, Crna Gora ga neće proterati

0

Dragoslav Kosmajac pušten na slobodu jer nema elementa za njegovo zadržavanje
 

 

Konjević je objasnio da policija "nije imala osnova" za zadržavanje Kosmajca, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno označio kao vođu srpskog narko klana, jer za njim nije raspisana međunarodna poternica.

 

"Policija je, shodno njenim nadležnostima, u komunikaciji sa tužiocem privela lice za koje postoji interesovanje sa naše strane, obavila razgovor, konsultovala tužioca. Prema toj osobi(Dragoslavu Kosmajcu) ne postoji bilo kakvo potraživanje bilo koje države iz regiona", kazao je ministar unutrašnih poslova Crne Gore.

 

"Kosmajac će biti proteran iz Crne Gore"

 

Kosmajac je sinoć u Kotoru priveden na informativni razgovor u policiju i pušten je jutros pošto su u tužilaštvu proverene njegove lične isprave koje su validne i izdate u Srbiji, potvrđeno je Portalu Analitika u policiji i tužilaštvu.

 

Kosmajac, kako se dodaje, nije počinio nijedan prekršaj na teritoriji Crne Gore.

Mediji su spekulisali da će on najverovatniji biti proteran iz Crne Gore, ali su, prema navodima iz policije i tužilaštva, crnogorski pravosudni organi su od toga odustali.

Kosmajac poseduje luksuznu nekretninu na crnogorskom primorju, u mestu Strp kod Kotora.

 

Dragoslav Kosmajac se spominje u "beloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. kao jedan od najznačajnijih trgovaca drogama, a srpski mediji navode da je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here