Kosmajac višak Vučiću i Milu

0

Šta nam je sada činiti: Milo Đukanović i Aleksandar Vučić
 

Kosmajca je premijer Aleksandar Vučić prozvao za najvećeg narko-dilera, čime su pravdane smene u policiji. Odmah posle toga Kosmajac je otišao iz Srbije, ali protiv njega nije pokrenut postupak, pa samim tim nije bilo osnova da se traži izručenje.

 

Mnogo nepoželjnih

Proterivanje Kosmajca iz Crne Gore je treći slučaj ove vrste za relativno kratko vreme. Pre njega su nepoželjnima proglašeni i Lirindon Keljmendi i Kristijan Golubović, osobe sa debelim kriminalnim dosijeima čiji je boravak u Crnoj Gori izazvao veliku pažnju i negodovanje građana.

Prema saznanjima "Vesti", Kosmajac je u nedelju ušao u Crnu Goru preko graničnog prelaza sa Hrvatskom Debeli brijeg kod Herceg – Novog i zaputio se ka Strpu, egzotičnom mestašcu između Morinja i Risna, gde poseduje luksuznu vilu. Pre nego što je stigao do vile zaustavila ga je saobraćajna policija, koja ga je lišila slobode čim je utvrdila o kome je reč i privela ga.

U kotorskoj policiji kažu da je on priveden na informativni razgovor jer je "bezbednosno interesantna osoba", ali kao građanin, pošto nema formalnog osnova za njegovo hapšenje i zadržavanje jer ga ne potražuje nijedna filijala Interpola. Nakon brzih i efikasnih konsultacija sa čelnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, procenjeno je da bi njegov boravak i zadržavanje u Crnoj Gori mogao da dovede do određenih bezbednosnih problema. Stoga je usledila neopoziva odluka da mu se otkaže gostoprimstvo i na neodređeno vreme zabrani ulazak u Crnu Goru.

 

Sakrio lice

Kosmajac je lice zaklonio listom hartije kada je sa suprugom i nepoznatom devojkom izašao iz policije. Njegova supruga je prilikom izlaska tražila od novinara da ih ostave na miru.
– Ovo je medijski linč naše porodice, naše dece, koja su zaista posebna deca. Molim vas ostavite nas na miru – kazala je ona i ušla u golf beogradskih registarskih oznaka kojim su otišli.

Da podsetimo, Kosmajac je otišao iz Srbije u noći između 20. i 21. juna, samo pet-šest sati pošto ga je premijer Vučić prozvao glavnim dilerom kokaina u ovom delu Evrope. Sa sinom Lazarom i još jednim muškarcem pojavio se na graničnom prelazu Jabuka između Prijepolja i Pljevalja. Bez problema je sa pasošem izdatim u Slovačkoj ušao u Crnu Goru. Zaputio se u svoju luksuznu hacijendu u Boki, ali je dva dana kasnije došlo do incidenta u Meljinama i javnost je tako saznala gde se nalazi.

Naime, kada je saobraćajna patrola radi rutinske kontrole pokušala da zaustavi vozilo za čijim je volanom bio Lazar Kosmajac, on je dodao gas i odjurio. Nedugo potom, Lazar Kosmajac se vratio na mesto incidenta i sam se prijavio policiji. Odmah je uhapšen i sproveden kod sudije za prekršaje, koji mu je odrezao 10 dana zatvora i istog časa ga uputio u Spuž na izdržavanje kazne.

Pretpostavlja se da je sa njim u vozilu tada bio i otac, i da je on u nekoj od sporednih ulica izašao. Odnosno da Lazar Kosmajac nije ispoštovao znak saobraćajaca da se zaustavi jer se plašio da bi policija mogla uhapsiti njegovog oca. Kosmajac stariji je istog dana napustio Crnu Goru i pobegao u Republiku Srpsku. Pošto ga niko zvanično nije tražio, po svoj prilici je poverovao da može slobodno da se vrati u Crnu Goru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here