commons.wikimedia/SUHEJLO
Kosovske bezbednosne snage

Predsednik Odbora Skupštine Kosova za spoljne poslove i dijasporu Haki Abazi rekao je da je na sastanku sa delegacijom Odbora za spoljnu politiku albanskog parlamenta poseban akcenat dat uticaju rata u Ukrajini na Kosovo i naveo da Kosovo i Albanija treba da se zajedno brane.

– Oba odbora su posvećena da zajedno radimo. U diskusiji smo pomenuli konkretne brige. Albanija je članica NATO, a Kosovo ima Kfor. Moramo biti oprezni i zajedno se braniti – rekao je Abazi na konferenciji za novinare.

Predsednica Spoljnopolitičkog odbora albanskog parlamenta Mimi Kodelji zatražila je koordinaciju i saradnju između dva parlamenta. Ona je govorila i o sporazumima koje su potpisali Albanija i Kosovo, kao i o podršci koju su dali ukrajinskom narodu.

– Razgovaramo o saradnji i koordinaciji svega što se dešava između naša dva parlamenta. Razgovarali smo o odnosima dve strane i 10 potpisanih sporazuma. Ovo je istorijski trenutak i mi nastavljamo da budemo na pravoj strani. Podrška koju dajemo ukrajinskom narodu je pohvalna. Mi smo uz Kosovo. Kosovo ima jasan stav oko Svog evroatlantskog puta. Nastavićemo da lobiramo zajedno sa našim partnerima kao što su SAD i EU – rekla je Kodelji.

2 COMMENTS

  1. Kosovo i albaniju čeka isto kao i
    Ukrajinu povedite vaše albance u vašu
    albaniju jer im je tamo mesto !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here