Kosovo i “uticajni prijatelji” spremaju odgovor Srbiji

0

Kosovo se uzda u dosadašnje saveznike

 

"U potpunoj smo koordinaciji sa našim stranim prijateljima i takođe smo ubeđeni da će Savet bezbednosti, tačnije Generalna skupština UN, shvatiti da je Kosovo završilo pitanje pregovora i da neće biti predmet diskusije tokom zasedanja Generalne skupštine", kazao je Kući.

Putem rezolucije o statusu Kosova i Metohije koju Srbija želi da stavi na dnevni red Generalne skupštine UN „Srbija može još više ometati i proširiti dileme oko priznavanja Kosova", rekao je Kući.

Prištinski list „Ekspres“ prenosi da se očekuje da srpska diplomatija pokrene inicijativu za donošenje rezolucije u vreme kada se očekuju da svoju reč da i Međunarodni sud pravde u vezi legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.
Prema navodima prištinskog lista, Beograd insistira na produženju razgovora o statusu Kosova i srpska diplomatija je izuzetno aktivna u pokušaju da blokira što više priznavanja.

Kući je rekao da su kosovske vlasti upoznate sa planom i pokušajima Srbije da spreči nova priznavanja nezavisnosti Kosova.

"Informisani smo o ovoj strategiji Srbije. U stvari, mi smo bili svesni da će po završetku procesa MSP-a, Srbija pokušati da napravi nove prepreke“, rekao je Kući za "Ekspres“.

On je dodao da Priština "neće sedeti skrštenih ruku" i da će na inicijativu Srbije odgovoriti "svojim postupcima". Kući je rekao da će i ovog puta kosovska strana sarađivati sa prijateljskim zemljama.

"U saradnji smo sa našim međunarodnim prijateljima. Mi radimo na direktan način sa prijateljima ali i na indirektan način sa zemljama koje još nisu priznale Kosovo, ali sigurno da ćemo u budućnosti biti još više koncentrisani u tom pravcu, posebno mislim na pet zemalja članica EU-a, ali i sa ostalim zemljama sveta“, podvukao je Kući.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here