Fudbaleri Crne Gore i samoproklamovane države Kosovo remizirali su rezultatom 1:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Crna Gora ni treći meč kvalifikacija za EURO 2020. u Grupi A nije uspela da dođe do pobede, dok je tzv. Kosovo ponovo remiziralo, posle 1:1 sa Bugarskom.

Meč je, zbog kazne UEFA, odigran pred praznim tribinama “Stadiona pod Goricom”.

Domaćin je bio oslabljen za fudbalere Crvene zvezde Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića, koji su navodno odbili da nastupe protiv samoproklamovane države Kosovo, koju nije priznala njihova rodna država Srbija.

Takođe, Ljubiša Tumbaković je ušao u sukob sa FSCG pred ovaj meč i ni on nije bio na utakmici, a očekuje se i raskid saradnje između proslavljenog stručnjaka i ove reprezentacije.

Ipak, na fudbalskom terenu skandala nije bilo, za razliku od onog političkog.

Tzv. Kosovo je šokiralo Podgoricu i u 24. minutu došlo do vođstva. Strelac je bio sjajni golgeter Verdera iz Bremena Milot Rašica.

Gosti su imali još dve prilike u prvih 45 minuta, ali ih nisu realizovali.

Crna Gora je krenula ofanzivnije na startu drugog dela igre, ali su glavne prilike pripale gostima. Imali su dva “zicera”, prvo preko Žegrova, a onda preko Aljitija. Ipak, pogotka nije bilo.

Domaćin je uspeo da dođe do izjednačenja u 69. minutu, kada je bivši as Partizana Marko Janković poslao odličan centaršut, koji je dočekao Stefan Mugoša i pogodio za 1:1.

Do kraja meča tzv. Kosovo je imalo još jednu dobru šansu, preko Rahmanija, ali je njegov udarac “prozujao” tik pored stative.

U narednom kolu tzv. Kosovo gostuje Bugarskoj 10. juna, dok Crna Gora istog dana gostuje Češkoj.

Izvor:
Vestionline, B92

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here