EPA
Kosovska policija (Foto: Arhiva)

U selu Cernica kod Gnjilana večeras je teško povređen Staniša Jovanović (52), kada ga je jedan Albanac napao nožem, izjavio je za Kosovo Onlajn Zoran Stojković iz Biroa Kancelarije za KiM u Kosovskom pomoravlju.

Incident se dogodio oko 17 časova u selu Cernica, potvrdio je za Kosovo Onlajn, regionalni portparol Kosovske policije, Ismet Hašani.

Povređeni Srbin je prebačen u bolnicu u selu Pasjane a odatle u Gnjilane, odnosno za Prištinu, rekao je Hašani. On je dodao da je osumnjičeni, koji je poznat policiji, u bekstvu i da se za njim traga.

Na lice mesta su izašli policijski istražitelji.

Prema rečima Zorana Stojkovića, teško povređeni Jovanović nije ni slutio ništa kada mu je večeras na vrata kuće zakucao komšija Albanac sa kojim je od ranije imao loše odnose. Čim je otvorio vrata došlo je do sukoba i Staniša Jovanović je zadobio pet uboda u leđa. Napadač je odmah pobegao, a Jovanovićeva supruga je brzo pozvala u pomoć komšije koje su ga prevezle u bolnicu.

Stojković navodi da su stanovnici ovog sela, u kome živi oko 70 Srba, veoma uznemireni i uplašeni.

U multietničkom selu Cernica, udaljenom desetak kilometara od centra Gnjilana, danas je ostalo da živi oko tridesetak srpskih porodica, dok ih je pre oružanih sukoba bilo tri puta više.

Od 1999. godine sedmoro Srba je ubijeno u Cernici uključujući i dete od 3 godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here