EPA/Christian Bruna

Profesor Muhamet Jusufi Kajoli izjavio je večeras da je na jednom kongresu, kojem su prisustvovale islamske zemlje iz celog sveta, govor Envera Hodžaja, koji je tada bio ministar obrazovanja, mnogo koštao Kosovo, prenosi Gazeta Ekspres.

Jusufi Kajoli je u emisiji “Pressing” na prištinskoj televiziji T7 istakao da je Kosovo moglo dobiti više od 50 priznanja od islamskih država. Kako je naveo, to se nije dogodilo zbog govora tadašnjeg ministra Hodžaja.

– Neposredno nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, 2009. održan je kongres Svetske islamske organizacije. Kao tačka dnevnog reda tog kongresa bilo je da li priznavati nezavisnost Kosova ili ne – naveo je Jusufi Kajoli.

Poručio je da umesto Kosovo na tom Kongresu da predstavi predsednik, tamo je bio poslat ministar obrazovanja, čija je reč Kosovo koštala mnogo.

– Tamo bismo mogli biti priznati kao država u bloku od oko 50 država – ocenio je Jusufi Kajoli.

Prema njegovim rečima, Hodžaj je rekao da Kosovo predstavlja demokratske vrednosti, a ne islamske, pa zato te države nisu priznale Kosovo kao državu.

– Data je reč ministru Hodžaju, a u diplomatiji je velika greška slati ministra obrazovanja na takve sastanke. Hodžaj je rekao da mi na Kosovu predstavljamo demokratske vrednosti tokom 2.000 godina i rekao je da ne predstavljamo islamske vrednosti – istakao je Jusufi Kajoli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here