“Kosovo je najveća baza radikalnog islama na Balkanu“

0

Na Kosovu je u samo jednom danu uhapšeno 40 džihadista, što dovoljno govori o tome kolika je rasprostranjenost radikalnog islama u južnoj pokrajini
 

On naglašava da se decenijama unazad problem radikalnog islama na samoproglašenom Kosovu marginalizovao i kada se god govorilo o ovom problemu, govorilo se uglavnom o BiH.

 

"I tačno je to. Imamo islamske radikale u BiH. Imali smo Aliju Izetbegovića i imali smo pritiske američke ambasade da se hapse džihadlije u BiH i na Kosovu i Metohiji, ali da li je ikada u BiH u jednom danu uhapšeno 40 islamskih radikala, kao na Kosmetu?", pitao je Jevtić.

 

On dalje postavlja pitanje kada se neki islamista iz BiH proslavio u Siriji kao Albanac sa samoproglašenog Kosova Lavdrim Muhadžeri, koji odseca glavu zarobljeniku i naglašava da se mora shvatiti da je baza radikalnog islama najveća među Albancima.

 

Jevtić je rekao za "Politiku" da, nažalost, svi srpski naučnici pogrešno gladaju na ovaj problem, a da ih slede političari, sa izuzetkom Ivice Dačića, koji je svojevremeno pred javnost izašao sa pravilnom ocenom opasnosti od albanskog radikalnog islama.

 

"Moramo razumeti da je budućnost Kosmeta radikalni islam i da je u takvim uslovima opstanak samih Albanaca teško zamisliv. Dakle, ništa od Velike Albanije, jer je radikalni islam smrtni neprijatelj svakog nacionalizma", ocijenio je Jevtić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here