EPA/Matteo Corner

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala tokom službene posete Izraelu požalila se na odnose Kosova i Palestine.

Gervala je rekla da Kosovo ima prijateljski odnos prema Palestini i da je i sama pokušala da probije led u uspostavljanju prijateljskih odnosa, ali da prepreku predstavlja prijateljski odnos te zemlje sa Srbijom.

– Nemamo nikakve odnose i nikakav sporazum sa Palestinom. Imala sam sastanak sa njihovim ministrom spoljnih poslova u okviru multilateralne konferencije i u okviru ovog sastanka pokušala sam da probijem led isticanjem stava Kosova prema Palestini. Naš stav je veoma prijateljski i podržavajući i takav stav su često izražavali građani Kosova i njega je Palestina svesna – kazala je Gervala.

Međutim, u isto vreme sam ukazala na poteškoće koje postoje sa palestinskim predstavnicima i ambasadorom u Beogradu, “koji ponekad ne biraju sredstva i ne biraju jezik u odnosu na Kosovo”.

– Postoji rana, meni neshvatljiva, veza Palestine i Srbije, koja je stvorena i ostala još od vremena Tita. Ovakva nostalgija i dobri odnosi kada je Srbija sama, po meni je besmislena – istakla je Gervala.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here