Kosovo: Priveden pomoćnik ministra

0

I ostali privedeni su posle saslušanja pušteni na slobodu.

 

Učesnici sastanka su rekli da je pored Ristića, policija privela i predstavnika tog ministarstva Borislava Tajića, direktora Centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici Miladina Đurovića i predsednika opštine Klina Svetislava Dabižljevića.

 

Privreden je i predstavnik povratnika u selu Dolac, Božidar Šarković. Predstavnici ministarstva i lokalne samouprave koju finansira Beograd imali su sastanak u selu Drsnik sa povratnicima o rešavanju socijalnih pitanja, egzistencije i opstanka.

Policija je prekinula sastanak i petoricu Srba odvela u policijsku stanicu na saslušanje.

 

Povodom hapšenja radnika Ministar za Kosovo i Metohiju, ministar Goran Bogdanović rekao je da će međunarodna zajednica morati da "obuzda Prištinu".

Bogdanović je za agenciju Beta kazao da hapšenje "nije slučajan incident, već jasan dokaz da se Priština opredelila za radikalizaciju".

 

On je ocenio da današnji incident neće doprineti pomirenju Srba i Albanaca i samo može da izazove nove podele i sukobe na Kosovu.

 

"Međunarodna zajednica će ovaj put morati da se jasno odredi na kojim je pozicijama i kada će i kako obuzdati Prištinu i prizvati je zdravoj pameti", rekao je ministar.

 

Dodao je da je današnji incident "jasna poruka takozvane kosovske vlade da neće dozvoliti povratak Srbima na Kosovo i da za njih tamo nema mesta, odnosno da na Kosovu ne može da živi niko ko nije po volji Vlade Kosova".

 

"Svi ljudi koji su danas privedeni žive sa porodicama na Kosovu i Metohiji i ovo je još jedan dokaz da tamo ne postoji sloboda kretanja", rekao je Bogdanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here