pixabay.com
Moskva

Direktno učešće Nemačke, Francuske i SAD u proces dijaloga Beograda i Prištine moglo bi da vrati Rusiju u igru, piše prištinski list “Zeri”.

Kako navodi “Zeri”, poznavaoci političkih okolnosti smatraju da bi iz konačnog sporazuma mogle da proizađu privilegije za Srbe, umanjivanje interesa Kosova i destabilizacija Balkana pod uticajem Rusije.

“Dijalog između Kosova i Srbije možda neće biti završen u formatu u kome je započet pre osam godina. Pored zvaničnog Brisela, neke druge zemlje EU, poput Nemačke i Francuske, takođe traže uključivanje u dijalog”, piše “Zeri”.

List navodi i da se imenovanje Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan posmatra kao još jedan pokušaj da se Amerika direktno uključi u proces dijaloga, što bi moglo da podstakne još jedan, “ne baš pozitivan, potez za Kosovo”.

“Uključivanje ovih država u proces dijaloga ne isključuje ambicije Rusije da učestvuju u dijalogu. Čak se u Srbiji ovo smatra završenim poslom”, zaključuje “Zeri”.

2 COMMENTS

  1. sasvim normalno da se plaše.Ovako uz podršku aMerike sve bi prošlo glatko i dobili bi sve što raže.I ovako će dobiti zato te pregovore treba prekinuti a oni s aMerikom nek se dogovaraju kako tudje da otmu.

  2. Niko nasilno ne može u ime Srbije da pregovara o Kosmetu zato Srbija može jednostavno da kaže to je unutrašnje pitanje Srbije!
    Drugo zemlje koje su uništile Jugoslaviju a Srbija je bila srce YU
    Da li mogu pravednu odluku dometi
    Zato treba ih odbaciti iz pregovora kada bi Srbija siptarima rekla mi hoćemo da vode pregovore Rusi i Kinezi samo siptari bi to odbacili zašto Srbija onda sve ove naivne gluposti pravi !
    Postoji jedan ustav u Srbiji koji glasi da je Kosmet ne odeljiv deo Srbije drugo UN 1244 rezolucija treće OZO Briselski sporazum osnivanje Srpskih Opstina sve to primjeniti pa tek dalje pregovori kad bi i Srbiji postojala pametna vlast nebi se kriminalci zlotvori sprdali sa jadnim i napaćenim narodom !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here