EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovska policija

Očekuje se da će Kosovska policija kupiti 15 vozila namenjenih za suzbijanje nemira ili protesta, piše Bota sot.

Kosovska policija je raspisala tender za vozila koja moraju da zadovolje određene specifikacije. Zahteva se da vozila imaju dva prednja i sedam zadnjih sedišta, odnosno odvojena sedišta sa jedinstvenim taktičkim položajem.

U tenderu se na poseban način se ističu sve specifikacije koje vozila, koja će biti korišćena u slučaju nereda moraju da zadovolje.

Nabavka je vredna nešto više od milion evra, a tender je raspisan pre četiri dana. Sve zainteresovane kompanije mogu da se prijave do 16. avgusta.

U tenderu je takođe navedeno da model vozila treba da bude proizveden u poslednjih godinu dana ili poslednjoj seriji proizvodnje.

Vuča vozila treba da bude 4×4 sa jednim parom prednjih točkova i dva para zadnjih točkova. Zapremina motora najmanje 2.0 l, a snaga najmanje 170 konjskih snaga.

Takođe se zahteva automatski menjač, kao i kamere za snimanje napred i pozadi, koje se automatski aktiviraju senzorom pokreta i imaju mogućnost snimanja i noću i memoriju za skladištenje snimaka.

Vozila koja Kosovska policija planira da kupi trebalo bi da imaju dvoja prednja, dvostrana i zadnja vrata sa otvorima iznutra.

Prozori vozila moraju biti elektronski, antirefleksni i proizvođač ih mora zatamniti. Pod u vozilu treba da bude od gume ili sličnog trajnog materijala, koji se lako održava.

Boja bi trebala biti tamno plava, a predviđen je i alarm protiv krađe. Trebalo bi da postoje dvostruko trepćuća plava i crvena svetla, koja su postavljena na masku ispred i iza vozila.

Vozilo takođe treba da ima zadnju policu za postavljanje štitova i opreme čija dubina treba da bude najmanje 60 centimetara i pregradu između polica i putnika.

U tenderu su nabrojani i rezervni delovi koji bi trebalo da idu uz vozilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here