Kosovske institucije potpisale memorandum o izborima

0

Potpisan memoranduom o saradnji u cilju organizovanja uspešnih izbora na kosmetu
 

Za bezbednost izbornog procesa zaduženi su Policija Kosova, Euleks i KFOR, a direktor policije Špend Mađuni je rekao da će glasači moći da ostvare svoje pravo bez straha.

 

"Naš plan obuhvata sve aktivnosti na celoj teritoriji Kosova. Na severu Kosova prioritet će biti unapređenje saradnje i koordinacije sa našim međunarodinim partnerima, kao što su Euleks i KFOR", Mađuni.

 

Uspešno organizovanje lokalnih izbora dobar je znak da će i predstojeći parlamentarni izbori, koji će se održati 8. juna, ispuniti najviše standarde, poručili su predstavnici svih institucija zaduženih za organizaciju i sprovođenje izbora.

 

“Obezbediti slobodne i transparentne izbore na Kosovu“

 

Predsednica CIK-a Valjdete Daka istakla je da je memorandum o saradnji kosovskih institucija trebalo i ranije potpisati.

 

"Ovim memorandumom se ispunjava sve ono što zahtevaju međunarodni standardi, kako bi izbori bili demokratski i slobodni. Centralna izborna komisija ima obavezu da obavesti organe gonjenja o svim eventualnim kršenjima zakona pre, tokom i nakon izbora", rekla je Daka.

 

Tužilaštvo će predati CIK-u sve informacije o osobama koje su optuživane, ili koje su pod istragom, a iz Sudskog saveta Kosova poručuju da se zloupotrebe neće tolerisati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here