Kosovsko ministarstvo: Dačićeva propaganda nema mnogo uticaja

Kossev
2
Tanjug

Vest o povlačenju priznanja Kosova od strane Centralnoafričke Republike je propaganda srpske države, rekao je danas Jetljir Zuberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnjih poslova Bedžeta Pacolija.

Nakon što je srpski šef diplomatije, gostujući jutros u Jutarnjem programu RTS-a, saopštio da je zvanično primio notu Centralnoafričke Republike u kojoj se objašnjava da ova zemlja nije priznala Kosovo i da ova država neće zastupati poziciju koja je različita od međunarodnog prava, a da će se zalagati za dijalog i podržavati suverenitet Srbije i vladavinu prava, reagovao je zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova, Jetljir Zuberaj.

– Sasvim je nevažno šta kaže Dačić. Videli smo kako su u prošlosti prošle njegove prevare. U stalnom smo kontaktu sa svim zemljama koje su priznale Kosovo, ali i onima koje će na kraju sasvim sigurno priznati Kosovo. Dačićeva propaganda nema mnogo uticaja na razvoje u međunarodnoj areni – navodi Zumberaj, prenosi Gazeta Express.

Podsećamo, po uvođenju taksi na uvoz robe iz Srbije od najpre 10%, a potom i 100% kosovska vlada je tvrdila da je do ove odluke došla zbog „agresivne politike Srbije“ i lobiranja za povlačenje priznanja i blokiranje članstva Kosova u međunarodnim organizacijama. Tada su kosovski zvaničnici navodili da Kosovo odbija da daje Srbiji novac koji Srbija kasnije koristi za lobiranje protiv Kosova. Nedugo zatim, kosovski premijer počeo je da šalje poruke da je uslov za ukidanje taksi priznanje Srbije od strane Kosova.

Inače, Dačić je jutros najavio i da je još jedna zemlja povukla priznanje Kosova ali da mesec-dva neće da objavljuje koja da „ne bi iritirao predstavnike međunarodne zajednice“.

2 COMMENTS

  1. Nije Dušane reč o banana Republici kako ti kažeš već o punovažnom članu UN. Ovdje je reč o tvom nepoznavanju elementarnih stvari a istovremeno željom da nešto kažeš i kad to nema ni smisla a još manje potrebe.
    Poštujte to što neko radi za sve nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here