Kosovu status posmatrača Organizacije Frankofonije

0

Zahvalna svim članicama Organizacije Frankofonije: Atifete Jahjaga

 

Na samitu je učestvovao i veliki broj predsednika država i vlada članica ove međunarodne organizacije među kojima je bio i predsednik Francuske Fransoa Oland.

 

Zajedno sa Jahjagom ovom samitu je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.

 

Zahvaljujući se prisutnima nakon odluke o prijemu Kosova, Jahjaga je kazala da je zahvalna svakoj zemlji članici koja je konsenzusom sa svima ostalima odlučila da Kosovo postane članica ove značajne međunarodne organizacije.

 

"Kao najmlađa država u Evropi mi smo opredeljeni da izgradimo građansku državu ravnopravnih građana u pravima i obavezama koje uživaju, višenacionalnu zajednicu koja je ponosna na svoja dostignuća kao što su kulturni, verski i nacionalni suživot, za viziju njenih građana da bude zemlja čclanica Evropske unije, integrisana u NATO", kazala je Jahjaga.

 

Ona je istakla da će Kosovo i njene institucije u ovoj značajnoj međunarodnoj organizaciji doprineti jačanju mostova političke, ekonomskde i kulturne saradnje, što će doprineti unapređenju bilateralne saradnje sa svakom zemljom ponaosob i doprineti jačanju zajedničkih vrednosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here