Privatna arhiva
Glumci koji igraju u ovoj urnebesnoj komediji

Pozorišna trupa “Gastarbajteri” iz Beča nedavno je, ponovnim izvođenjem predstave “Tračara Kostadinka”, oduševila publiku u austrijskoj prestonici. Zbog velikog interesovanja “Gastarbajteri” su dva dana igrali ovu urnebesnu komediju.

– Bilo je zaista smeha do suza, na naše oduševljenje bilo je i mnogo publike. Nismo očekivali da će, posle duže pauze zbog pandemije, biti toliko interesovanje – rekao je predsednik udruženja “Gastarbajteri” Milinko Ametović-Beganović.

U predstavi koju je napisao i režirao Milinko Ametović-Beganović, koji ujedno i tumači jednu ulogu, nastupaju i Zorica Đuđić, Slobodanka Knežević, Milena Dobrić, Zvjezdana Popović, Branislav Floranović i Doris Tamasi.

– Ovu predstavu smo izvodili 2020. godine i publika je bila zaista oduševljena, kao i mi, i iz tog razloga smo odlučili da je posle dve godine ponovo izvedemo. Ova komedija je zaista jedna prava priča sa sela u kojoj će se mnogi prepoznati, bar što se ogovaranja tiče, jer to svi radimo ponekad, a naša junakinja Kostadinka redovno – objasnio je Ametović-Beganović.

Kostadinka, dodaje, zapravo je opomena, kako ne bi trebalo da se ponašamo.

Serija “Kuća nije tesna”

Ametović-Beganović kaže da nakon predstave “Gastarbajteri” nastavljaju sa snimanjem svoje serije “Kuća nije tesna” koja se može gledati na Jutjub kanalu pozorišne trupe. Takođe, ističe da ko želi da se pridruži pozorišnoj trupi može da se prijavi preko Fejsbuk profila, dodajući da nije potrebno pozorišno iskustvo, već samo dobra volja i dobro raspoloženje.