Koštunica napustio DSS

0

Vojislav Koštunica rekao zbogom DSS-u

 

 

"Nedavna Skupština DSS-a pokazala je da stranka, iz pragmatičnih i tobože taktičkih razloga želi da se okrene ideji ‘suverenizma’, koja u politici ima različita i neodređena značenja. Ona ne može biti zamena za političku neutralnost, jasno i odsečno srpsko stanovište i stav da Srbija, sarađujući sa svima, nipošto ne treba da bude član EU", rekao je Koštunica .

 

"Kako ovo smatram suštinskim izneveravanjem Programa, doneo sam odluku da napustim DSS. Želim na kraju da se zahvalim svim prijateljima koji su se borili za ideje na kojima je nastala i delovala Demokratska stranka Srbije", naveo je on.

 

Koštunica je dodao da je prošlo više od pola godine od kada je podneo ostavku na mesto predsednika DSS i povukao se iz političkog života.

 

Prema njegovim rečima, sve to vreme nije davao izjave medijima i jedino je odgovorio na pismo Izvršnog odbora DS S u kom je podsetio na nekoliko rukovodećih načela Stranke.

 

"Kroz sve pritiske, iskušenja i u najtežim okolnostima, građeni su demokratski i nacionalni identitet Stranke i njena državotvorna politika. Najjači izraz i simbol te politike danas je ideja političke neutralnosti", dodao je Koštunica.

 

Na skupštini DS S je za predsednicu izabrana Sanda Rašković Ivić koja je ubedljivo pobedila protivkandidata Miloša Aligrudića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here