Kotlić od 5.000 litara

0

Džinovski kotlić je već isproban
 

Nada Živković rukovodilac Sektora za ekonomiju Turističke organizacije Prnjavor tada je rekla da će Kotlić za Ginisa biti ne samo zanimljiva turističko-privredna i kulturna manifestacija, nego i promocija opštine Prnjavor i Republike Srpske u regionu i Evropi.

 

Obrok za poplavljene

Svojevrsnu probu ovaj džinovski kotlić imao je u pripremi hrane za stanovnike poplavljenih područja u Republici Srpskoj. Tako je u Doboju i Maglaju besplatno podeljeno oko 12.000 obroka čorbanca i paprikaša, što je mnogim domacinstvima bio redak topli obrok u vreme katastrofalnih poplava.

– Pripremamo kotlić sa 5.000 litara ribljeg paprikaša što je do sada nezabeleženo u svetu i želimo da sa tim rekordom budemo upisani u Ginisovu knjigu rekorda, ali i kao mesto interesantno na turističkoj karti regiona i Evrope – rekla je Nada Živković.
Prilikom posete Minhenu i susretu sa našim ljudima koji dolaze iz Prnjavora i okoline, načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić je s ponosom govorio o ovoj manifestaciji i nameri da se Prnjavor upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

 

– On nije krio optimizam i veru da će u Prnjavoru biti oboren dosadašnji rekord Masačusetsa od 3.020 litara i pozvao je naše ljude iz dijaspore, koji u to vreme budu koristili godišnji odmor u zavičaju, da dođu u Prnjavor na Preobraženje.

Iz Londona u Prnjavor dolazi ekipa koja će pratiti manifestaciju, ali i takmičenje za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda, uveče će koncert održati beogradska rok grupa Riblja čorba.

 

Nada Živković (desno) na sajmu u Inzbruku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here