Kotorska mafija švercuje drogu preko Atlantika

0

Zoran Brđanin

 

"Sasvim je izvesno da obe kotorske grupacije funkcionišu i po principima uzajamne solidarnosti, privremenog trajanja i situacione uslovljenosti", rekao je rukovodilac Ispostave policije Kotor Zoran Brđanin.

 

On je dodao da se neki članovi ove dve kriminalne grupe spominju kao bliski saradnici Darka Šarića, za kojim je srpska policija raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je organizovao šverc više od dve tone kokaina iz Urugvaja.

 

Policija veruje i da su članovi grupa iz Kotora samo kraci moćnih narko-organizacija iz regiona. Brđanin je za podgoričke "Vijesti" rekao da je ovim kriminalnim grupama zajedničko da imaju neposredne ili posredne veze, ali i delatnost sa kriminalnim grupacijama u regionu.

 

"Ta kriminalna delatnost se prvenstveno manifestuje kao oblik međunarodnog kriminaliteta i to, uglavnom, kroz učešće u krijumčarenju narkotika", objasnio je Brđanin.

 

Prema njegovim rečima, te dve grupacije, kao i jedan broj pojedinaca na području Kotora, predmet su stalne operativne pažnje policijskih službenika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here