Selektor odbojkaške reprezentacije, koja se probila u polufinale Evropskog prvenstva pobedom u Antverpenu protiv nadahnute Ukrajine s 3:2, uvideo loše strane u teškom četvrtfinalnom dvoboju. 

– Uvek autsajderi imaju veliki motiv protiv favorita u značajnim utakmicama. Znali smo niihove slabosti, ali ih nismo uvek koristili. Ne može se i uvek pobeđivati perfektnom igrom. Ima uspona i padova, najvažniji je rezultat. U petom setu je sve bilo dobro, ali nam je često na meču nedostajalo lucidnosti. Da se ne lažemo, u pojedinim delovima meča bilo je rasulo. Možda smo grešili i zbog straha od neuspeha. Od mog početka smo pričali o pobedi u glavama igrača. Nije se otišlo na Olimpijske igre na prvom kvalifikacionom turniru, okej, bilo pa prošlo, idemo dalje. Sada je Evropsko prvenstvo, moramo da budemo koncentrisaniji i da nametnemo svoju igru. Kada vidimo da protivnik podiže nivo igre, moramo to da pratimo dobrim servisom – rekeo je Slobodan Kovač, koji je nedavno preuzeo reprezentaciju, ističući i da su u ključnim trenucima protiv Ukrajinaca prelomni bili servisi Atanasijevića i Lisinca.

Srbija u polufinalu igra s Francuskom. Meč je u petak, u 21 čas, u pariskom Bersiju. Slovenija i svetski prvak Poljska sastaju se dan ranije u Ljubljani. U Parizu su i meč za treće mesto (subota, 18 časova) i finale (nedelja, 17.30).

– Imaćemo veliki motiv kao što su slabiji protivnici imali protiv nas. Prvo, to je borba za finale. Drugo, hoćemo da pokažemo Francuzima pred njihovom publikom da ćemo im dogodine biti ozbiljan takmac za prvo mesto na poslednjem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Moramo da budemo jaki u glavi i da iskoristimo naše prednosti u fizičkim predispozicijama.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here