Kovač: Nema kalkulisanja, idemo na pobedu

0

Selektor Hrvatske Niko Kovač
 

"Ova utakmica mnogo znači i nama i Kamerunu, ali mi ćemo pokušati da uzmemo tri boda. Nećemo se baviti matematikom, nego ćemo se posvetiti susretu. Nadali smo se da možemo nešto protiv Brazila, ali realno nam dueli s Kamerunom i Meksikom više znače", rekao je Kovač, a prenose hrvatski mediji.

 

Hrvatska će se večeras u ponoć po srednjoevropskom vremenu na stadionu Arena Amazonjia u Manausu sastati s Kamerunom.

"Optimista sam, budemo li igrali kao protiv Brazila, ne vidim zašto ne bismo prošli grupu. Niko nam ništa neće darovati i idemo se boriti. Uveren sam da ćemo dobiti", rekao je Kovač.

 

Obe reprezentacije su u prvom kolu pretrpele poraze. Hrvatska je izgubila od Brazila sa 1:3, dok je Meksiko savladao Kamerun sa 1:0. Kovač je istakao da vezni fudbaler reprezentacije Luka Modrić nema problema sa povredom stopala i dodao da ga raduje što Mario Mandžukić ima pravo nastupa.

"Modrić će biti 100 odsto spreman, odradio je trening bez problema. Naravno da mi je drago da je Mandžukić opet sa nama, o njegovom znanju ne treba trošiti reči i svaki trener može biti srećan da ima takvog igrača u svojim redovima. Znam da će Mandžukić povući, nadamo se do pobede", rekao je Kovač. 

 

Selektor Hrvatske je rekao da je stručni štab zajedno sa igračima detaljno analizirao Kamerun.

"Pratili smo Kamerunce, znamo sve o njima kao što oni sigurno znaju sve o nama. Verujem da će naš kvalitet doći do izražaja. Sigurno se neće zabetonirati u odbranu, oni će takođe igrati napadački. Samjuel Eto je vrlo važan za njih, ali ukoliko ne bude mogao da igra, siguran sam da će igrač koji ga menja želeti da
dokaže da je zasluženo u prvih 11", rekao je Kovač.

 

Takođe, šef stručnog štaba Hrvatske je dodao da je njegovim igračima teško da se priviknu na vremenske uslove u Manausu.

"Teren je u dosta dobrom stanju, a momci su mi rekli da im je na početku bilo teško da podnesu vremenske uslove. Kasnije je postalo prijatnije, ali uslovi su takvi kakvi jesu i prihvatićemo ih, ne tražimo nikakav alibi", rekao je Kovač.

 

U prvoj utakmici drugog kola Grupe A Brazil i Meksiko su odigrali nerešeno, bez golova.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here