EPA/YOAN VALAT
Slobodan Kovač

Odbojkaši Srbije počeli su u nedelju pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se od 1. do 19. septembra igrati u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Aktuelni šampioni Starog kontinenta okupili su se u Beogradu, posle čega su otputovali na Pale.

Selektor Slobodan Kovač odredio je sastav od 20 igrača, koji će trenirati na Jahorini. To su tehničari Nikola Jovović, Aleksa Batak, Vuk Todorović i Mihajlo Mitić, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Neven Majstorović, Nikola Peković i Molorad Kapur, blokeri Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić i Stevan Simić, primači Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Davide Kovač.

– Planiramo da radimo jako, da se spremimo što bolje za odbranu evropskog zlata. Mogli smo Ligu nacija da završimo boljim rezultatom, da pokažemo prvo nama da smo bolji od toga. Ali što je meni najvažnije je da smo posle toliko vremena kompletni. Voleo bih da se dobro spremimo fizički, da bismo mogli da odgovorimo važnom zadatku, kao što je odbrana evropske titule – rekao je Kovač pred put.

‘Plava četa’ će dve sedmice raditi na Jahorini, posle čega se vraća u Beograd. Za sada je plan da 19. avgusta ode na pripremni turnir u Ukrajinu, na kome će učestvovati domaća selekcija, Slovenija i Bugarska.

Odbojkaši Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi A protiv Belgije, Ukrajine, Poljske, Portugalije i Grčke.

Podsećamo, srpska selekcija neće učestvovati na Olimpijskim igrama, pa je kontinentalni šampionat najvažnije takmičenje na kome će nastupati ovog leta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here