Odbojkaši Srbije pobedili su Francusku 3:2 i posle dramatičnog meča obezbedili borbu za najsjajnije odličje protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu.

 

Sama završnica turnira Starog kontintenta igra se u gradu svetlosti, a kako je Uroš Kovačević izjavio neposredno posle uzbudljivog polufinala ne može se opisati osećaj pobede Francuske u njenoj prestonici.

Krenuli su “Orlovi” na ovaj šampionat sa novim selektorom, Slobodanom Kovačom, koji nije krio sreću i zadovoljstvo posle ogromnog uspeha. Na poslednjih 13 šampionata, Srbija je igrala polufinala na 11!

– Ne mogu da kažem šta sam rekao igračima ali je delovalo – nasmejano je počeo Kovač, pa nastavio:

– U jednom trenutku smo stali ali to je i normalno. Uspeli smo da nametnemo svoju igru. Francuska je jedna od selekcija koja ima dva primača i libera. Uspeli smo da ih poremetimo. Znali smo da je Bojer dobar igrač ali i loš sa visokim loptama i to smo nekako rešili. Kad je pala koncentracija, mora trener da reaguje. Hvala mom stručnom štabu, posebno kondicionom treneru koji je učinio da igrači igraju peti set kao da je prvi, kako u ovom tako i umeču protiv Ukrajine. Dobro smo čitali njihove napade i dobro postavili blok ali to ne bi bilo da se igrači nisu dobro postavili. Mi smo ekipa – završio je Kovač.

Plasman za treće mesto igraće se u subotu od 18 časova (Poljska i Francuska), dok će se za trofej i zlatnu medalju boriti Srbija i Slovenija u nedelju od 17.30.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here