Bajernov trener Niko Kovač, hrvatski stručnjak, nema dilemu da najveća opasnost preti od Marina.

U sredu, u 21 čas, na Alijanc areni u Minhenu “crveno-beli” startuju u svojoj drugoj Ligi šampiona uzastopno, a bavarski velikan, sedmostruki uzastopni prvak Nemačke, s obnovljenim pretenzijama da se posle sedam godina vrati na evropski presto.

– Crvena zvezda je veoma veliki klub s velikom tradicijom. Osvojila je mnogo titula, a bila je i prvak Evrope 1991. Još se sećam toga. Analizirali smo njenu igru. Činjenica je da Zvezda drzgačije igra u Beogradu, na krilima svojih navijača, a drugačije kad je gost. Ima dobre igrače u svim linijama tima, a takt joj daje Marko Marin, njen ključni fudbaler. Moramo što brže da im oduzimamo loptu. Ne smemo da ih pustimo da se razmahnu. Ako budemo odigrali kao u prvom poluvremenu u Lajpcigu, imaćemo šanse za pobedu – rekao je Kovač, nekadašnji Bajernov half, koji je drugu sezonu na njegovoj klupi.

Posle četiri kola u Bundes ligi šampion nema poraz, ali ima dva remija. U prošlom kolu je kao gost Lajpciga igrao 1:1, poveo je preko poljskog golgetera Roberta Levandovskog već u 3. minutu, ali je domaćin izjednačio iz penala u 45. Uoči utakmice, na zagrevanju, povredio se tamnoputi austrijski levi bek David Alaba.

– Alaba je veoma važan za naš tim i mnogo će nam nedostajati. Odustvovaće nekoliko nedelja. Ipak, Lukas Ernandez će mu biti dostojna zamena. Kao levi bek je s Francuskom postao prvak sveta. Žerom Boateng je odlično odigrao halfa u Lajpcigu. U poslednje vreme veliki broj igrača je bio sa svojim reprezentacijama. Juče smo im dali slobodan dan da se osveže i da se psihički potpuno posvete startu u Ligi šampiona – kaže Kovač.

O Brazilcu Felipeu Kutinju, koji je stigao iz Barselone kao pozajmljeni igrač.

– Biće mu potrebno još neko vreme da se potpuno uklopi u naš sistem igre. Voli da je “desetka”, to je njegovo “čokoladno mesto”. Videćemo koliko će igrati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here