Kraft pobednik Četiri skakonice

0

Beta/AP/M.S.
Slavlje: Štefan Kraft
 

Pobednik takmičenja u Bišefshofenu bio je lider u generalnom plasmanu Svetskog kupa, Austrijanac Mihael Hajbek, kome je to prvi trijumf u karijeri, drugo mesto zauzeo je japanski veteran Norijaki Kasaji, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Kraft. 

Kraft je u poretku "Četiri skakonice" trijumfovao sa 1106,7 bodova, šest više od drugoplasiranog Hajbeka. 

Lider u generalnom plasmanu je do pobede u Bišofshofenu stigao skokovima od 137,5 i 136,5 metara, odnosno sa 288,4 boda. Kasaji je ostvario skokove od 132,5 i 137 metara, pa je na kraju imao 11,3 boda manje od pobednika. 

Kraft je na trećem mestu imao 271,3 boda, nakon skokova od 133,5 i 132 metara, što je samo za 0,1 bod više od četvrtoplasiranog Slovenca Petera Prevca, koji je turneju "Četiri skakonice" završio na trećem mestu sa 1077,2 boda. 

Pobedom Krafta na novogodišnjoj turneji Austrijanci su zabeležili sedmi uzastopni trijumf na elitnom takmičenju "Četiri skakaonice".

Beta/AP/M.S.

Peto mesto na takmičenju u Bišofshofenu zauzeo je Anders Jakobsen sa 270,6 bodova, šesti je bio Nemac Rihard Frajtag, sedmi Austrijanac Gregor Šlirencauer, osmi Nemac Zeverin Frojnd, deveti Norvežanin Anders Fanemel, a 10. Švajcarac Simon Aman, koji je prilikom doskoka
u drugoj seriji doživeo težak pad. 

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prvi je Hajbek sa 689 bodova, drugi je Kraft sa 617, dok je treći Prevc sa 584. 

Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se u subotu na letaonici u austrijskom Bad Mitendorfu. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here