Kragujevac i Radnički se vraćaju na košarkašku mapu Srbije

0
Foto: MN Press
KK Radnički Kragujevac

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca od sledeće sezone biće član Košarkaške lige Srbije (KLS), a iz kluba poručuju da se već spremaju za novu sezonu.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije (KS S) doneo je odluku o završetku svih košarkaških takmičenja u sezoni 2019/20, a kragujevački Radnički, koji je uoči prekida sezone zbog koorna virusa sredinom marta već osigurao plasman u viši stepen takmičenja sa prve pozicije u Drugoj ligi.

Generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički Ivan Milošević izjavio je da se klub sprema za buduće izazove.

– Posle dve godine pauze, Kragujevac ponovo ima prvoligaša. Presrećeni smo zbog toga i ovo je samo dokaz da je klub na pravom putu sa koga nema nameru da skrene. Već uveliko kujemo planove za novu sezonu. Trudimo se da budemo maksimalno angažovani na tržištu i već smo krenuli u razgovore sa potencijalnim pojačanjima, kako bismo što pre kompletirali ekipu i krenuli polako sa pripremama za novu takmičarsku sezonu – rekao je Milošević.

Shodno novonastalim okolnostima, doneta je odluka o proširenju KLS, koja će u narednoj sezoni umesto dosadašnjih 14 brojati 16 klubova.

S obzirom da je čačanski Borac obezbedio pravo nastupa u regionalnoj ABA ligi, odlučeno je da iz Druge lige u KLS uđu čak tri kluba, pa će se Kragujevčanima u eliti pridružiti drugoplasirana Sloga i trećeplasirani Pirot.

Početak nove sezone u KLS predviđen je za kraj septembra ili početak oktobra, a košarkaši Radničkog će početkom avgusta krenuti sa pripremama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here