Kragujevac u minusu budžet i po

0

Radomir Nikolić: Račun grada svaki drugi dan u blokadi
 

Nikolić je na konferenciji za novinare u sedištu Gradske uprave rekao da je od novembra 2011. godine račun Grada bio u blokadi 519 dana ili skoro svaki drugi dan.

 

"Po tom kriterijumu Kragujevac je u grupi sa Smederevskom Palankom, koja je jedina gora od njega i čija blokada traje skoro dve godine, zatim sa Gračanicom, opštinama Podujevo, Štimlje, Uroševac i Leposavić", rekao je prvi čovek Kragujevca.

 

Prema njegovim rečima, ukupne obaveze iznose oko 60 miliona evra, od čega krediti čine 14,8 miliona evra, obaveze Grada oko 24,7 miliona evra, a javna preduzeća duguju skoro 20 miliona evra.

 

"Dug za socijalnu pomoć i obrazovanje je veći od 2 milijarde dinara", rekao je Nikolić dodavši da je "pitanje šta može da se uradi da se grad pomeri sa mrtve tačke i izvuče iz blata".

 

"Ono što ja moram da radim je da idem redom i da molim za pomoć, i premijera, i predsednika Srbije. Tražiću svaku vrstu pomoći od države, i kadrovsku i finansijsku", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

 

On je optužio prethodnu gradsku vlast za rezultate koji su kako je rekao "potpuno uništili budućnost grada".

 

"Do Nove godine Gradu dospevaju krediti u iznosu od 3,7 miliona evra, a račun je u blokadi i dnevno dobijamo oko 5 miliona dinara sa kojima možemo da raspolažemo. Onda shvatate da to ne možemo da regulišemo do Nove godine", rekao je Nikolić.

 

On je dodao da Kragujevac više nije problem samo lokalne samouprave, nego je "u ovakvom stanju Kragujevac i problem državnog vrha jer mi nemamo ni vremena, ni sredstava da ovaj problem možemo da rešimo".

 

Nikolić je upozorio da bi Kragujevac morao da proglasi bankrot kad bi u Srbiji postojala ta institucija, dodavši da će 2015. godina biti jako teška za javni sektor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here