Kragujevački prvaci u đačkim uniformama

0

Kragujevački prvaci će od sada ovako dolaziti u školu

Uniforme su danas promovisane, a direktor škole Zoran Ranitović je rekao da nisu kao nekadašnje kecelje već moderni, lepi duksevi i tunike živih boja sa obaveznim amblemom škole.

 

"Idejno rešenje za đačke uniforme izabrano je u dogovoru učenika, roditelja i učitelja, a uz pomoć nastavnika likovnog vaspitanja", rekao je Ranitović i naglasio da su uniforme besplatne za đake jer je njihovu nabavku finansirao Branimir Ognjanović, jedan od roditelja učenika.

 

Naglašavajući da će ih za sada nositi samo učenici prvog razreda, Ranitović je naveo da je uvođenje radnih uniformi inicijativa lokalne samouprave koju je podržao Savet roditelja te škole.

 

Član gradskog veća za obrazovanje Dragoslav Milošević je rekao "da namera lokalne samouprave nije da se eliminišu socijalne razlike među učenicima, već da bar u toku nastave svi budu isti".

 

Prema njegovim rečima, osnovna škola "21.oktobar" je prva prihvatila inicijativu lokalne samouprave, a od septembra će radne uniforme biti uvedene i u osnovnim školama "Svetozar Marković" i "Stanislav Sremčević".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here