EPA/Yoan Valat
Rafael Nadal

Veliko iznenađenje u Parizu. Na startu poslednjeg masters turnira u sezoni Rafael Nadal poražen je od Amerikanca Tomija Pola u tri seta 3:6, 7:6, 6:1.

Vratio se Španac posle dva meseca takmičarskim mečevima na turnirima. Međutim, očigledno još nije dostigao optimalnu radnu temperaturu, s obzirom da ga je na startu mastersa u Parizu eliminisao 31. na svetu.

Iako je dobio prvi set, videlo se da Španac ne odiše sigurnošću. Bolje je krenuo Pol, prvi je došao do brejka i poveo 2:1. Ipak, Nadal je odmah izvršio pritisak i vratio brejk za 2:2.

Potom su obojica držala svoj servis bez velikih problema do osmog gema. Tada je Nadal došao do brejk lopte i momentalno iskoristio priliku i poveo 5:3. To mu je bilo dovoljno da u narednom gemu završi set i povede 1:0.

U drugom setu gotovo istovetan početak, samo obrtnut scenario. Nadal prvi pravi brejk za 2:1, ali momentalno Pol uzvraća za 2:2. Ovog puta je drugi teniser sveta bio u defanzivi, spasavao je brejk lopte u šestom i 10. gemu. Ali uspeo je da preživi i izbori taj-brejk.

Međutim, tamo je Pol bio više nego siguran. Svoj servis je čuvao, a sa dva mini brejka, pri prvom i poslednjem servisu Nadala, dobio je taj-brejk 7:4 i najavio da se itekako nada pobedi.

Momentum je potpuno prešao na stranu Amerikanca. Brejk na startu trećeg seta, a onda još jedan za vođstvo 4:1 pokazali su da Nadal, u ovom trenutku, nije sposoban da se izvuče iz takve situacije.

Pol u narednom kolu ide na još jednog Španca Pabla Karenjo-Bustu, koji je izbacio Denisa Šapovalova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here