youtube.com/Miloš Serbia

U dijalogu sa Srbijom ne treba razgovarati o suverenitetu Kosova, rekao je predsednik Akademije nauka i umetnosti Kosova Mehmet Kraja dodajući da svi sporazumi sa Srbijom imaju ustupak koji Kosovo daje Srbiji.

– Dijalog Srbije i Kosova treba da bude otvoren, da postoji transparentnost, ne treba žuriti sa ovim poslom. Ako se uradi analiza i vidite kako su se stvari razvijale, apsolutno se dolazi do zaključka da se žuri i da smo često bili nestabilni u ovom dijalogu – smatra Kraja.

– Akademija je iznela stav o tome da bi dijalog trebalo dobro pripremiti. Sporazum iz Vašingtona nije mnogo važan ukoliko ne vodi ka konačnom sporazumu. Ovo što se sada radi je veća medijska buka nego što ima neku težinu u našim odnosima sa Srbijom. Odnosi su isti, vidimo da se ništa neće dogoditi – ističe Kraja, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema njemu, ovaj sporazum je najgora stvar koja se desila Kosovu jer se Srbija vratila na Kosovo.

– Trebalo bi svi da budemo svesni jedne stvari, Srbija se vratila na Kosovo u svim diskusijama i prisutna je u svim porama politike. Ovo je najgora stvar koja se može dogoditi Kosovu. Ne radimo ništa a da ne gledamo šta se dešava sa Srbijom – rekao je Kraja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here