EPA/Joel Carrett
Novak Đoković

Nekadašnji šampion Vimbldona Ričard Krajiček govorio je o Novaku Đokoviću i tome da su ga navijači Rodžera Federera motivisali tokom karijere.

Đoković je maltene od početka karijere bio manje voljen u zapadnom svetu od Federera, a za Švajcarca se oduvek pričalo da ima više navijača.

Jasna slika toga bila je na Vimbldonu 2019, kada je oko 15.000 navijača u Londonu bilo striktno protiv Novaka, pa je srpski teniser zatim izjavio da „kada oni viču Rodžer, ja čujem Novak“.

Krajiček, sada direktor turnira u Roterdamu, veruje da je takav tretman Srbin iskoristio kako bi napredovao.

– Jedan od razloga zbog kojeg je Novak toliko uspešan su Federerovi navijači. Oni su toliko navijali za Rodžera kada je igrao protiv Novaka da su u stvari pomagali Novaku da pobeđuje – istakao je pedesetogodišnjak iz Holandije.

Nekada četvrti teniser planete je govorio i o svemu što se Novaku dogodilo u Australiji prošle godine.

– Sve što se desilo u Australiji mu je teško palo, ali ga takve stvari uglavnom motivišu i malo ko želi da igra protiv njega jer bude još nemilosrdniji, ali sada je druga priča. On je navikao da se bori na terenu, protiv protivnika, a nekada i protiv sebe, ali mu sada sigurno nije bilo lako – istakao je Krajiček i dodao:

– Drugačiji je pritisak sada od onih kada je samo javnost protiv vas ili kada protivnik ima meč loptu na Vimbldonu, a vi preokrenete. Međutim, on je jedan od najčvršćih ljudi koje sam ikada video – rekao je Krajiček.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here