Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u polufinale teniskog turnira Serije 500 u Hamburgu.

Od Somborca je posle dva sata i 20 minuta igre bio bolji peti teniser sveta, Nemac Aleksander Zverev, 2:6, 7:5, 6:2.

 

Krajinović je do četvrtfinala pobedio Đerea (2-0) i Kližana (2-1), dok je Saša bio bolji od Džarija (2-0) i Delbonisa (2-0).

Tako će u subotu Zverev za plasman u finale igrati branioca titule Nikoloza Basilašvilija, koji je u dva seta eliminisao Francuza Žeremija Šardija.

Veliku je priliku imao Krajinović da se nađe među četiri najbolja u Hamburgu. Set i 5:2, reklo bi se da bi veliki broj tenisera na njegovom mestu završio posao, ali tenis je još jednom pokazao koliko je sve nepredvidljivo.

U početnom setu, Filip je morao da spašava brejk poene u prvom i trećem gemu, da bi u šestom načinio brejk za 4:2. Napravio je u osmom još jedan i posle 36 minuta igre poveo (6:2).

Činilo se da sve ide dobro i u drugom setu, uz novi brejk u drugom gemu poveo je sa 3:0, napravio je niz od 13:0 u poenima uz poen na kraju drugog seta, ali Zverev se trgnuo i zaigrao znatno bolje.

Servirao je Filip za pobedu na 5:3, očekivalo se da će tada završiti posao, ali bio je to samo jedan brejk. Nemac je podigao igru, vratio se, izjednačio na 5:5, a potom dobio još dva gema i izjednačio u setovima.

Poveo je potom Zverev i sa 2:0 u trećem setu, Krajinović je uspeo da vrati brejk, izjednači na 2:2 i podgreje nadu da nije sve gotovo, ali Zverev nije popuštao. Novim nizom od četiri gema završio je posao i plasirao se u polufinale.

U drugom polufinalu igraće Aleksandar Rubljev sa pobednikom iz duela Fabija Fonjinija i Pabla Karenja Buste.

Turnir u Hamburgu igra se za 500 ATP bodova i nagradni fond od 1,85 miliona dolara, pobedniku će pripasti 354.845 zelenih novčanica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here