EPA
Filip Krajinović

Srpski teniseri Filip Krajinović i Laslo Đere imali su polovičan uspeh na startu drugog dana Australijan opena. Krajinović je pobedio Robina Hasea, a Đere je izgubio od Rafaela Nadala.

Đere je, za sada, prvi srpski predstavnik koji nije uspeo da se plasira u drugo kolo, pošto su, pored Krajinovića, to prvog dana turnira učinili Novak, Nina, Miomir i Dušan.

Krajinović je Holanđanina savladao posle dva časa i 17 minuta igre, sa 3-1 u setovima – 7:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Naš predstavnik, 28. nosilac turnira, je opravdao ulogu favorita i plasirao se u drugo kolo, gde će se sastati sa Špancem Pablom Anduharom.

Filip je odigrao dobar meč u kojem se nije previše plašio poraza, ali je Hase imao svoje šanse.

U prvom setu srpski teniser je ispustio prednost brejka i dopustio protivniku da se vrati, pa je u taj-brejku morao da spasava dva mini-brejka zaostatka.

Neočekivan gubitak servisa u desetom gemu trećeg seta na sreću nije preterano uticao na samopouzdanje Krajinovića, pa je u četvrtom upisana rutinska pobeda.

Vredi istaći da je sa tribina Filipa pratio reprezentativni kolega i veliki prijatelj Novak Đoković, koji je uz aplauze i poklike služio kao podrška.

Za Lasla Đerea prejak je bio drugi nosilac Rafa Nadal, koji je pobedu zabeležio posle skoro dva sata igre – 6:3, 6:4, 6:1.

Đere je u prvom setu pretrpeo dva brejka, ali uspeo da vrati jedan. Umalo se potpuno vratio u meč pošto je imao 0:30 na Rafinom servisu, ali je Španac preokrenuo rezultat.

U drugom delu igre Laslo je spasao veliki broj brejk lopti, ali mu je Nadal, ipak, oduzeo servis.

To nije sprečilo Srbina da ponovo pripreti u trenutku kada Nadal servira za set. Imao je tri brejk lopte ovog puta, ali nije iskoristio nijednu.

U trećem setu Laslo je potpuno popustio i Nadal je rutinski prošao u drugo kolo, gde će igrati sa pobednikom duela Viktor Troicki – Majkl Mo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here