Foto: Tanjug/AP
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraj, izjavila je košarkašica Srbije Tina Krajišnik.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 6.40 po našem vremenu kreće u borbu za plasman u finale Olimpijskih igara u Tokiju, gde im je protivnik selekcija Sjedinjenih Američkih Države.

SAD je u četvrtfinalu bila bolja od Australije, a u grupnoj fazi je ostvarila trijumfe protiv Nigerije, Japana i Francuske.

Amerikanke su poslednji poraz na Olimpijskim igrama doživele u polufinalu 1992. godine od Sovjetskog saveza i od tada imaju niz od 53 uzastopne pobede na olimpijskim košarkaškim turnirima.

– Biti u četiri ekipe na Olimpijskim igrama je veliki uspeh, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraja. Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima. Verujem da ćemo se dobro spremiti i ući motivisano i zašto da ne, pokušati da im prekinemo pobednički niz na Igrama. Mi smo tim koji ima mnogo kvaliteta ali istrajnost, borbenost i energija su aduti koji će nam sigurno pomoći i u polufinalu – rekla je centar srpskog tima Tina Krajišnik za sajt KS S.

Srbija je na Igrama u Tokiju u grupnoj fazi slavila protiv Kanade i Koreje, a doživela poraz od Španije, pre nego što je u četvrtfinalu ostvarila trijumf protiv Kine.

– Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati – rekla je je Ivon Anderson.

U drugom polufinalu od 13 sati sastaće se Japan i Francuska. Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here