EPA/ ETIENNE LAURENT
Tajson Fjuri (levo) i Diontej Vajlder (desno)

Tajson Fjuri, britanski bokser, tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobedio je Amerikanca Dionteja Vajldera i ostao nepobedivi šampion teške kategorije.

Tajson Fjuri je postao živa legenda boksa sa 30 pobeda jednim remijem i 0 poraza u profesionalnoj karijeri.

Krenuo je žustro Vajlder i odmah po gongu napao Fjurija levim direktima u glavu, što je kombinovao sa udarcima u telo, da bi se Fjuri probudio i odgovorio kombinacijom i do kraja runde uspeo da zada nekoliko opasnih udaraca.

Druga runda – ista priča. Vajlder kreće svim silama na Fjurija, ali je “kralj cigana” uspeo da izdrži ovaj nalet i da krene u kontra ofanzivu, pa je tako Vajlder čestio bio na zadnjoj nozi trudivši se da izbegava opasne krošee.

U trećoj rundi se već videlo da je Vajlder počeo da usporava. Ponovo je Fjuri napao kombinacijom koju završava levim krošeom, Vajlder se sve više trudio da izbegava udarce i Fjuri je to prepoznao.

Uspeo je da ga dobro udari desnim krošeom i tada je Vajlder po prvi put bio u nokdaunu, a Džo Rogan u delirijumu.

Vajlder više nije bio isti posle ovog nokdauna. Pokušao je da se vrati u meč tako što je desnom rukom sve više pretio Fjuriju, ali je Britanac redovno postavljao zamke i vrebao da ga napadne kada ovaj spusti gard.

To se itekako osetilo pred kraj runde kada je Vajlderu pukla bubna opna i desno uvo mu je krvarilo, u petoj rundi je bilo osetno da se sve teže i teže brani. Fjuri je izbegao jedan njegov nalet i ponovo ga napao levicom (kombinacija u glavu i telo ovoga puta) i srušio ga na pod po drugi put.

Šesta runda je prošla u potpunosti u znaku Tajsona Fjurija. Tempirao je svoje udarce taman tako da Vajldera drži što dalje od sebe i ponovo uspeo da mu zada nekoliko sjajnih kombinacija krošea i aperkata.

Runda broj sedam je bila poslednja runda. Tu je Tajson Fjuri samo završio ono što je započeo i kada je bilo potpuno jasno da Vajlder više ne može da se bori, sudija je prekinuo meč.

Tajson Fjuri je uličnim rečnikom, potpuno premlatio Dionteja Vajldera, uspeo je da ga nekoliko puta baci u nokdaun i da potpuno zasluženo osvoji WBC pojas teške kategorije.

On je ostao nepobedivi bokserski šampion teške kategorije sa 30 pobeda i 1 remijem, pa je kako je sam rekao pre par dana “prešao igricu” i kao što to često radi zapevao “pobedničku pesmicu”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here