Ugledni ESPN pokrenuo je internu debatu o tome, ko je najbolji teniser u istoriji, a i najužem izboru su se našli Grend slem rekorder Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Debatu je otvorio novinar Debdata Sengupta, za koga je Federer najbolji.

– Nije bilo igrači toliko svestranog kao Rodžer. Igra već 22 godine i još uvek drži rekord osvojenih Grend slemova. Da li ste videli kako igra? To izaziva strahopoštovanje. Niko u muškom tenisu nije ni blizu – rekao je Sengupta u tekstu objavljenom na sajtu ESPN.

Za Manoja Bagavatulu je Rafael Nadal – GOAT.

– Drži pojedinačni rekord gledajući Grend slemove, ali i mnogo više od toga. Najbolji je u konstantnom unapređivanju igre i, tvrdim, ključan je u zlatnom dobu tenisa. Veliku trojku, u kojoj su još Novak Đoković i Rodžer Federer, poboljšao je jer je preostalu dvojicu prisilio da više rade – objasnio je Bagavatula.

– Koliko god Federerova igra bila sjajna, nivo strasti i emocija jednostavno nije isti kao Nadalov. Previše je švajcarski – dodao je Bagavatula, a onda izazvao reakciju kolege.

– Nadalova igra je previše naporna. Bole oči i uši posle meča. Gledanje Rodžera je nešto poput magije – replicirao je Sengupta.

Dok su raspravljali koji je Grend slem “važniji”, odnosno je Nadal gro svojih osvojio na Rolan Garosu, ubacio se treći novinar Kartik Ijer.

– Vidim da ste Novaka ignorisali. Dominirao je na dve podloge i ima jake adute u debati. Mislim da ne postoji drugi kandidat za GOAT. Sigurno je bolji od Federera, a Nadal ima podršku.

-Ima bolji skor od obojice. Federer? Ma hajde… Otkriven je svaki put kada igra protiv Novaka veliki meč. Dve meč lopte mu nisu bile dovoljne u finalu Vimbldona i to sa publikom. Taj kralj je mrtav.

Na repliku Debdate da je Federer igrao finale Vimbldona u 38. godini, a da je pitanje šta će Novak raditi u tom dobu, Ijer je dao još jači odgovor.

– Biće u penziji i srušiće sve rekorde, osim Rolan Garosa. Novak je najbolji teniski paket – razgiban, sjajan, robotizovan, šampion, dominantan i “antivakser” – stigao je da se našali Ijer.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here